Need Help! Need help - Cycle800 A axis not moving!!!

Results 1 to 3 of 3

Thread: Need help - Cycle800 A axis not moving!!!

  1. #1
    Member tonyxia's Avatar
    Join Date
    Jun 2024
    Posts
    4
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Question Need help - Cycle800 A axis not moving!!!

    Hi guys, we are facing an urgent programming issue with 5-axis turning & milling machine center with the axis rotations are messed up. Detailed pictures are attached.

    When we changed the XYZ axes from original location to the new red marked location, A & B axes weren't moved as expected.

    Precisely, while using the align turning tool from Cycle 800, A axis was not moving at all. We've tried with different parameter settings, however, it didn't work for A axis anyway. Double checked on tool carrier, no problem to its setting.

    Is there any other settings we need to perform? Thanks a lot for your help!!!

    Similar Threads:
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Need help - Cycle800 A axis not moving!!!-original-df8e1465-9b66-464c-a77b-5fca6a8523e9-jpg   Need help - Cycle800 A axis not moving!!!-original-40d87c27-334a-405d-8870-01ec367d46ec-jpg   Need help - Cycle800 A axis not moving!!!-5axis-png   Need help - Cycle800 A axis not moving!!!-original-e7830890-86b4-4866-ac5f-bb13cafd2d16-jpg  



  2. #2
    Flies Fast Superman's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Antarctica
    Posts
    3147
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default Re: Need help - Cycle800 A axis not moving!!!

    Why would you alter a 5axis machine configuration away from what an OEM had created, tested & proven to work ?
    All your settings, limits, & paramaters are designed around those axes.

    You then program the machine to that configuration
    It's a standard horizontal machine with a B axis (360° rotation around Y) and an A axis on the head (rotates around X... guessing 110° of arc movement).

    I suggest putting it back to original, and programming it as designed.



  3. #3
    Member tonyxia's Avatar
    Join Date
    Jun 2024
    Posts
    4
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default Re: Need help - Cycle800 A axis not moving!!!

    Quote Originally Posted by Superman View Post
    Why would you alter a 5axis machine configuration away from what an OEM had created, tested & proven to work ?
    All your settings, limits, & paramaters are designed around those axes.

    You then program the machine to that configuration
    It's a standard horizontal machine with a B axis (360° rotation around Y) and an A axis on the head (rotates around X... guessing 110° of arc movement).

    I suggest putting it back to original, and programming it as designed.
    This machine was originally working on milling.
    The new request is adding the turning functionality to this machine center. The problem is raised on turning movement after the XYZ re-positioned.



Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  


About CNCzone.com

    We are the largest and most active discussion forum for manufacturing industry. The site is 100% free to join and use, so join today!

Follow us on


Our Brands

Need help - Cycle800 A axis not moving!!!

Need help - Cycle800 A axis not moving!!!