Problem Trouble with step selection on picstep

Results 1 to 3 of 3

Thread: Trouble with step selection on picstep

  1. #1
    Registered
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Argentina
    Posts
    7
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default Trouble with step selection on picstep

    Hello everybody!

    Recently me and a friend of mine put together a picstep board. After having some supid minor problem we could get the motor to move. Problem is that nothing seems to change with or without any of the jumpers that are used to change the step to 1/2, 1/4, 1/8.

    We´re using 10k ohm resistors in there and we have checked continuity and resistivity. Any idea? Could it be the pic itself? We`ve tried with two...

    We are following the picstep v4.0 and firmware v2.0 (no timeout power reduction).

    Thanks!!

    Similar Threads:


  2. #2
    Registered
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Canada
    Posts
    26
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    Quote Originally Posted by federicoortiz12 View Post
    Hello everybody!

    Recently me and a friend of mine put together a picstep board. After having some supid minor problem we could get the motor to move. Problem is that nothing seems to change with or without any of the jumpers that are used to change the step to 1/2, 1/4, 1/8.

    We´re using 10k ohm resistors in there and we have checked continuity and resistivity. Any idea? Could it be the pic itself? We`ve tried with two...

    We are following the picstep v4.0 and firmware v2.0 (no timeout power reduction).

    Thanks!!

    I assume that you have checked that pins 3,4 are low at the pic in 1/8 step mode and high in full step. The only thing I can think of is that the config bits are not getting set up right by your programmer - but if this were the case then wouldn't having pin 4 low prevent the thing from working at all? Is the thing working in full step mode at all times or can you tell?



  3. #3
    Registered JohnnyVegas's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    USA
    Posts
    231
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    The pins do nothing in Version 4. I looked through the code and Phil only has 1/8 programmed.

    So you will only get 1/8th no matter what pin setup you choose. Just leave them off.



Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  


About CNCzone.com

    We are the largest and most active discussion forum for manufacturing industry. The site is 100% free to join and use, so join today!

Follow us on


Our Brands

Trouble with step selection on picstep

Trouble with step selection on picstep

Trouble with step selection on picstep