Need Help! MultiCam SF serie problem with the speed?


Results 1 to 4 of 4

Thread: MultiCam SF serie problem with the speed?

  1. #1
    Member Batmylen's Avatar
    Join Date
    Feb 2020
    Posts
    3
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default MultiCam SF serie problem with the speed?

    Hi
    We have MultiCam sf serie running with LINUX CNC .
    The problem is,when i send file from two different cam programs with the MC PP the shape wich i cut (circle) is not circle,happen something like octagon on speed 5000 mm/m ,when i put down the speed on less then 40 % from 200% the shape going much better but still not good.If i send same shape circle on 1000mm/m. is not perfect but is close enough. What your usual speed for cutting foamex or soft materials even acrilyc panels?Does somebody had this issue? Thanks.

    Similar Threads:


  2. #2
    Member Batmylen's Avatar
    Join Date
    Feb 2020
    Posts
    3
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default Re: MultiCam SF serie problem with the speed?

    That actually,what happen.

    Attached Thumbnails Attached Thumbnails MultiCam SF serie problem with the speed?-img_20200225_100543-jpg   MultiCam SF serie problem with the speed?-img_20200225_100553-jpg  


  3. #3
    Member trevorkmarkham's Avatar
    Join Date
    Mar 2020
    Posts
    1
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default Re: MultiCam SF serie problem with the speed?

    Check to make sure your X & Y drive motors are properly engaged to the gears. The head should have no slack if pulled by hand. If gears are tight on the racks, the motor shaft may be slipping where it joins the gear reducer, or the encoders may be not reading properly.



  4. #4
    Member Batmylen's Avatar
    Join Date
    Feb 2020
    Posts
    3
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    Quote Originally Posted by trevorkmarkham View Post
    Check to make sure your X & Y drive motors are properly engaged to the gears. The head should have no slack if pulled by hand. If gears are tight on the racks, the motor shaft may be slipping where it joins the gear reducer, or the encoders may be not reading properly.
    Hi Trevor.
    When i cut some shape and i swing the file on 90 degr. the router repeat it bang on same no even micron difference.So that mean that all of the strukture is fine.



Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  


About CNCzone.com

    We are the largest and most active discussion forum for manufacturing industry. The site is 100% free to join and use, so join today!

Follow us on


Our Brands

MultiCam SF serie problem with the speed?

MultiCam SF serie problem with the speed?

MultiCam SF serie problem with the speed?