Need Help! Meldas 600 s01 alarm servo:pr 0025


Results 1 to 7 of 7

Thread: Meldas 600 s01 alarm servo:pr 0025

  1. #1
    Member Drisscn's Avatar
    Join Date
    Jul 2019
    Posts
    43
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default Meldas 600 s01 alarm servo:pr 0025

    hello friends I have a problem on m32 machine citizen meldas 600 an alarm on the z3 axis S01 servo alarm: pr 0025

    Similar Threads:
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Meldas 600 s01 alarm servo:pr 0025-26d6d4e8-55d1-46fb-974d-ec334a67752e-jpg  


  2. #2
    Member
    Join Date
    Oct 2015
    Location
    United States
    Posts
    4
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default Re: Meldas 600 s01 alarm servo:pr 0025

    Remove the electrical panel and look at the amps , what amp is in alarm?



  3. #3
    Member h65's Avatar
    Join Date
    Apr 2021
    Posts
    6
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default Re: Meldas 600 s01 alarm servo:pr 0025

    Did you loose position on all axis, I am asking because the first alarms are ABS alarm, that position, the S01 alarm is the axis tried to move and mybe went to the end of the ball screw



  4. #4
    Member Drisscn's Avatar
    Join Date
    Jul 2019
    Posts
    43
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    Quote Originally Posted by Tech34 View Post
    Remove the electrical panel and look at the amps , what amp is in alarm?
    Thank you for your message we found the problem that the encoders of the Z axis are defective we have changed the encoders and now the alarm and disappear

    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Meldas 600 s01 alarm servo:pr 0025-image-jpg  


  5. #5
    Member Drisscn's Avatar
    Join Date
    Jul 2019
    Posts
    43
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    Quote Originally Posted by h65 View Post
    Did you loose position on all axis, I am asking because the first alarms are ABS alarm, that position, the S01 alarm is the axis tried to move and mybe went to the end of the ball screw
    I have lost all the origins of the axes and the problem because we have changed the encoders and now the Z axis alarm 3 and disappear but we still have a problem on the emergency stop, nothing or triggered there is a message about status Emg1 emg2 emg3. I have Check the emergency stop when I press the button a message displays emg presses

    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Meldas 600 s01 alarm servo:pr 0025-cfee88ba-2399-4df9-8299-9b5700a3d386-jpg  


  6. #6
    Member h65's Avatar
    Join Date
    Apr 2021
    Posts
    6
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default Re: Meldas 600 s01 alarm servo:pr 0025

    Z 70 is a position alarm = rehome
    12 is a amplifier alarm
    51 is a amplifier alarm



  7. #7
    Member Drisscn's Avatar
    Join Date
    Jul 2019
    Posts
    43
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    Quote Originally Posted by h65 View Post
    Z 70 is a position alarm = rehome
    12 is a amplifier alarm
    51 is a amplifier alarm
    Good morning Yes I changed the Z3 axis encoder completely new but the problem is still EMG.

    There is no red lamp on the desk, there is just a deposit on Orange.

    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Meldas 600 s01 alarm servo:pr 0025-567aecab-e170-4226-9765-cd38225adb0e-jpg  


Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  


About CNCzone.com

    We are the largest and most active discussion forum for manufacturing industry. The site is 100% free to join and use, so join today!

Follow us on


Our Brands

Meldas 600 s01 alarm servo:pr 0025

Meldas 600 s01 alarm servo:pr 0025

Meldas 600 s01 alarm servo:pr 0025