Need Help! Mazak T1 zero return help


Results 1 to 9 of 9

Thread: Mazak T1 zero return help

  1. #1
    Member ChrisW's Avatar
    Join Date
    May 2003
    Location
    Lake In The Hills
    Posts
    303
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default Mazak T1 zero return help

    Hello

    Can anyone help me get this machine going.

    Thanks
    I can zero return axis but I get these ALARMS. See picture

    Thanks

    Similar Threads:
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Mazak T1 zero return help-uploadfromtaptalk1375326352973-jpg   Mazak T1 zero return help-uploadfromtaptalk1375326290049-jpg  


  2. #2
    Registered MrMazak's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    United States
    Posts
    300
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    First off, put some numbers in the tool data to get rid of the stars. The machine is over traveled in both axis. Move them minus with the hand wheel while pushing in the over travel release button. (blue push button) Make sure them way lube tank is full. Pump it by hand by pulling the plunger up 3 or 4 times to prime the system. Nothing is going to move until the lube alarm is cleared. If that doesn't work let me know. I live by LITH and could stop by.



  3. #3
    Member ChrisW's Avatar
    Join Date
    May 2003
    Location
    Lake In The Hills
    Posts
    303
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    Mrmazak.
    I can't send you pm.



  4. #4
    Community Moderator Al_The_Man's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Canada
    Posts
    23173
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    Check the parameter screen, if you have asterisks in any of these, you need to reload all parameters.
    Hopefully you have them?
    Al.

    CNC, Mechatronics Integration and Custom Machine Design

    “Logic will get you from A to B. Imagination will take you everywhere.”
    Albert E.


  5. #5
    Member ChrisW's Avatar
    Join Date
    May 2003
    Location
    Lake In The Hills
    Posts
    303
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    Quote Originally Posted by Al_The_Man View Post
    Check the parameter screen, if you have asterisks in any of these, you need to reload all parameters.
    Hopefully you have them?
    Al.
    Thanks

    There may be some with asterisk
    I checked most of them are not used by control
    Most have numbers

    I have no backup of parameters.
    To verify they are correct



  6. #6
    Community Moderator Al_The_Man's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Canada
    Posts
    23173
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    I have some for an SL-40 that may help.
    Write down the ones you have first.
    The OP para have to be entered with a 9 digit that includes parity number for e.g. OPx 010001013
    Al.

    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Mazak T1 zero return help-t1initialize-pdf   Mazak T1 zero return help-t1par-pdf   Mazak T1 zero return help-t1pardef-pdf  
    CNC, Mechatronics Integration and Custom Machine Design

    “Logic will get you from A to B. Imagination will take you everywhere.”
    Albert E.


  7. #7
    Registered
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Ireland
    Posts
    60
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    How to clear asterisks on T1. You will need to take note of parameters first.

    to clear all rubbush on T1
    Press MENU key. Press Param. press PAGE, bring cursor to OP12, press
    111111118 IMPUT
    Power off/on

    To clear tool data
    Press MENU key
    Press T-Data
    Press 8th button from left
    press CLEAR key

    To clear "Tool set"
    Press menu key
    Press T-SET
    Press 9th key from left
    Press CLEAR key

    To clear cutting conditions
    Press MENU key
    Press C-COND
    Press 9th button from left
    Press CLEAR key

    To clear "Programme"
    Press MENU
    press PROG
    press ALL ERASE
    press INPUT

    To clear parameters
    press MENU key
    press PARAM
    press 8th button from left
    press CLEAR key
    press PAGE menu
    press 8th key
    press CLEAR key

    To load all information
    bring cursor to A7
    press 16 then INPUT to set baud rate
    bring cursor to OP2 and press
    000000101 then INPUT (to set CMT available

    Power off/on

    If you have CMT or micro disk or Griffo with info on it, connect to machine.
    Press MENU
    press DATA IN OUT
    press DATA IN
    press 123456
    press INPUT
    the CMT will load all information

    otherwise you will have to load it manually.

    to load parameters OP1/16, there are 8 digits 0 or 1, if there are 2 "1" on line type 2 as 9th digit etc



  8. #8
    Registered
    Join Date
    Aug 2014
    Posts
    17
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default Re: Mazak T1 zero return help

    Hello,
    I'm having the same problem ... 4 years without electricity!

    Is your mazak with Mazatrol T1 running back?

    Yours sincerely

    Frederik form belgium



  9. #9
    *Registered User* truongkma's Avatar
    Join Date
    Jul 2018
    Posts
    2
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default Re: Mazak T1 zero return help

    Quote Originally Posted by Al_The_Man View Post
    I have some for an SL-40 that may help.
    Write down the ones you have first.
    The OP para have to be entered with a 9 digit that includes parity number for e.g. OPx 010001013
    Al.
    You have manual on t1 machine. can you give me?
    Thank u very much



Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  


About CNCzone.com

    We are the largest and most active discussion forum for manufacturing industry. The site is 100% free to join and use, so join today!

Follow us on


Our Brands

Mazak T1 zero return help

Mazak T1 zero return help

Mazak T1 zero return help