Probe Wizard for Mach3 - Page 2


Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 13 to 14 of 14

Thread: Probe Wizard for Mach3

  1. #13
    Member
    Join Date
    Apr 2018
    Location
    Belarus
    Posts
    7
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default Re: Probe Wizard for Mach3

    Update Probe Wizard v.1.2

    Fixed initial movement bug for 8 corner buttons.



  2. #14
    Registered
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Australia
    Posts
    4
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    G'day,

    Firstly thanks for the great work on the wizard. I've had no issues with the probing functions that I have used.

    I do come up with a problem using the tool change M6 feature.
    For the first tool change at the start of the program it works flawlessly. but on the following tool change the Z lifts to the tool change height but there is no movement on the X or Y for moving to the tool change position.
    After changing the tool and pressing cycle start, a ---Error! Probe tripped during Z movement appears immediately and the next message I see is ---M6End Script is interrupted.
    My tool height probe definitely did not generate the signal.
    The program then continues with the spindle starting and the tool plunging into the job with an incorrect tool height if left to do so.

    Here is the error list from mach3

    Thu - 09:30:41 ---Program Startup
    Thu - 09:30:45 ---ReConfiguration Estop.
    Thu - 09:30:45 ---Application Watchdog Triggered
    Thu - 09:30:57 ---Homing Z-Axis
    Thu - 09:31:10 ---Homing Y-Axis
    Thu - 09:31:16 ---Homing X-Axis
    Thu - 09:32:04 ---T8 D=6. CR=0.25 - ZMIN=-1. - BULLNOSE END MILL
    Thu - 09:32:04 ---FACE1
    Thu - 09:32:05 ---2D ADAPTIVE1
    Thu - 09:32:05 ---2D CONTOUR1
    Thu - 09:32:06 ---2D CONTOUR2
    Thu - 09:32:08 ---T8 D=6. CR=0.25 - ZMIN=-1. - BULLNOSE END MILL
    Thu - 09:32:08 ---FACE1
    Thu - 09:32:08 ---Tool Change...Press CycleStart to continue.
    Thu - 09:32:09 ---Press CycleStart after Tool Change
    Thu - 09:36:09 ---2D ADAPTIVE1
    Thu - 09:36:48 ---Tool Change...Press CycleStart to continue.
    Thu - 09:36:49 ---Press CycleStart after Tool Change
    Thu - 09:36:57 ---Error! Probe tripped during Z movement
    Thu - 09:36:58 ---Press CycleStart after Tool Change
    Thu - 09:39:01 ---Error! Probe tripped during Z movement
    Thu - 09:39:02 ---No characters found in reading real value , Block = S
    Thu - 09:39:02 ---M6End Script is interrupted
    Thu - 09:39:04 ---External EStop Requested.
    Thu - 09:39:13 ---command killed due to buffer error.

    Hope that might give you an idea of what is going on.
    The problem is repeatable. I'm using the last release version of Mach3 3.043

    Cheers,
    Phil



  3. #15
    Member QoTheGreat's Avatar
    Join Date
    Oct 2019
    Posts
    1
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default Re: Probe Wizard for Mach3

    Hello,
    I have the same error on M6.
    My Z axis moving on negative values, maybe its this?



Page 2 of 2 FirstFirst 12

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  


About CNCzone.com

    We are the largest and most active discussion forum for manufacturing industry. The site is 100% free to join and use, so join today!

Follow us on


Our Brands

Probe Wizard for Mach3

Probe Wizard for Mach3

Probe Wizard for Mach3