art code error


Results 1 to 5 of 5

Thread: art code error

  1. #1
    Registered
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    USA
    Posts
    20
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default art code error

    I keep getting this error code when running gcodes (Error found Art Code 3336 attempt recovery) What does this mean and how do I correct. Please help!!

    Thanks in advance

    Similar Threads:


  2. #2
    Community Moderator ger21's Avatar
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    United States
    Posts
    32660
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    Upgrade to the latest version and see if that helps. If not, email Art directly.

    Gerry

    UCCNC 2017 Screenset
    http://www.thecncwoodworker.com/2017.html

    Mach3 2010 Screenset
    http://www.thecncwoodworker.com/2010.html

    JointCAM - CNC Dovetails & Box Joints
    http://www.g-forcecnc.com/jointcam.html

    (Note: The opinions expressed in this post are my own and are not necessarily those of CNCzone and its management)


  3. #3
    Registered
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    USA
    Posts
    20
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    Thanks,

    I think I have the latest version. Down loaded about a month ago. But I will check tonight. When the error code comes up it will shut Mach 3 off and return to the desk top if I don't respond.



  4. #4
    Registered
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    US
    Posts
    43
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    Mike

    I had a similar problem a few months ago. Mine turned out to be parallel port drivers that XP wasn't happy with. It took some effort to solve the problem but in the end it required an uninstall of the P-Ports and Mach3 driver, and then a reinstall of Mach3 driver, then install of the Special NetMOS P-Port drivers.

    Another thing when that ArtCode error pops up is that the Kernal Spped resets to 25000Hz. If you're running greater than that, you have to reset that to your desired speed.

    Let us know how it turns out.

    David



  5. #5
    Registered
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    USA
    Posts
    20
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    Turns out that I needed to upgrade to version 2.0.030, then I turned off the toolpath screen in Diagnostic screen when running large 3D gcodes. thanks for all your help. And a big thanks to Art!!



Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  


About CNCzone.com

    We are the largest and most active discussion forum for manufacturing industry. The site is 100% free to join and use, so join today!

Follow us on


Our Brands

art code error

art code error