newb question - machine all wired up - doesn't move


Results 1 to 5 of 5

Thread: newb question - machine all wired up - doesn't move

  1. #1
    Member
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    us
    Posts
    6
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default newb question - machine all wired up - doesn't move

    I'm trying to get my home made cnc router working. I'm using Mach4 with a PMDX 424 SmartBob-USB motion control board and Gecko Drivers. When I input a simple command like G1Y1. into mach everything seems to work correctly with mach and the motion control board. Mach counts up on the correct axis and the motion control board step led flickers so it seems to be receiving the move command and as far as I know its outputing it as well. However I don't get any movement on my stepper motors. The wiring all seems correct. Not sure what to try next. I'm running Windows 7, 64 bit with 8GB of ram. 640 oz-in steppers and power supply wired for 110 volts.

    Similar Threads:


  2. #2
    Member peteeng's Avatar
    Join Date
    Jul 2018
    Location
    dum dum
    Posts
    1868
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default Re: newb question - machine all wired up - doesn't move

    Try a bigger move and check your steps per unit are correct. Peter



  3. #3

    Default Re: newb question - machine all wired up - doesn't move

    Hi,
    are the stepper drivers enabled?

    Craig



  4. #4
    Member
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    East Anglia,England
    Posts
    718
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default Re: newb question - machine all wired up - doesn't move

    Check that the wiring to the steppers is correct.The OP doesn't say how many pairs of wires are coming out of the steppers or what process was used to determine which pairs were part of the same circuit.Without intending to cast aspersions i would be curious to know if undiagnosed colour blindness may be a factor-could be worth getting checked out.



  5. #5
    Member
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    us
    Posts
    6
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default Re: newb question - machine all wired up - doesn't move

    I had the wires at the SmartBob-USB connected incorrectly. After redoing, I have movement. Thanks all for your responses.



Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  


About CNCzone.com

    We are the largest and most active discussion forum for manufacturing industry. The site is 100% free to join and use, so join today!

Follow us on


Our Brands

newb question - machine all wired up - doesn't move

newb question - machine all wired up - doesn't move

newb question - machine all wired up - doesn't move