Sloppy printing start - Page 2


Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 13 to 24 of 34

Thread: Sloppy printing start

  1. #13
    Registered
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    USA
    Posts
    15
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    Quote Originally Posted by CNCadmin View Post
    I was just printing one. I'm using the stock settings.
    Which stock settings, ours or the stock ones in Slic3r itself? Also which version of slic3r? If you could point at the URL of the .ini you are using, that would be nice.

    Jon actually pointed at two different stock settings. The one for 0.8.4 (the top URL) and 0.9.7 (the bottom URL, which is the latest slic3r version). I would suggest using the latest/greatest release of slic3r and this config, just to be clear:

    http://download.lulzbot.com/AO-101/s...zl_pt4-lyr.ini

    It basically looks like it is extruding too much material. You can adjust this by lowering the extrusion multiplier (Filament Settings-->Filament). You shouldn't have to adjust this though--there may be something else up with the settings (e.g. you have Slic3r's defaults, not ours, for instance).

    Also, feel free to paste your .ini somewhere and we can take a look at it.

    If the part is really small (which it kind of looks like), it can also be helpful to print multiple copies on the same plate. This allows it to cool down more between layers.

    Thanks,

    -Jeff



  2. #14
    Registered cncadmin's Avatar
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    United States
    Posts
    6855
    Downloads
    3
    Uploads
    4

    Default

    I have a AO-101 not the 101

    acceleration = 0
    bed_size = 200,200
    bed_temperature = 0
    bottom_layer_speed_ratio = 0.75
    bridge_fan_speed = 100
    bridge_flow_ratio = 1
    bridge_speed = 40
    complete_objects = 0
    cooling =
    disable_fan_first_layers = 1
    duplicate = 1
    duplicate_distance = 5
    duplicate_grid = 1,1
    end_gcode = M140 S60 ; turn down bed\nG1 X0 ; home X axis\nM18 ; disable motors
    extruder_clearance_height = 20
    extruder_clearance_radius = 20
    extrusion_axis = E
    extrusion_multiplier = 1
    extrusion_width_ratio =
    fan_always_on = 0
    fan_below_layer_time = 60
    filament_diameter = 2.89
    fill_angle = 35
    fill_density = 0.75
    fill_pattern = line
    first_layer_bed_temperature = 0
    first_layer_height_ratio = 1
    first_layer_temperature = 0
    g0 = 0
    gcode_arcs = 0
    gcode_comments = 0
    gcode_flavor = reprap
    infill_acceleration = 50
    infill_every_layers = 1
    infill_speed = 90
    layer_gcode =
    layer_height = 0.25
    max_fan_speed = 100
    min_fan_speed = 35
    min_print_speed = 10
    notes =
    nozzle_diameter = 0.5
    output_filename_format = [input_filename_base].gcode
    perimeter_acceleration = 25
    perimeter_speed = 60
    perimeters = 2
    post_process =
    print_center = 85,80
    randomize_start = 1
    retract_before_travel = 1
    retract_length = 1.4
    retract_lift = 0
    retract_restart_extra = 0
    retract_speed = 25
    rotate = 0
    scale = 1
    skirt_distance = 6
    skirt_height = 1
    skirts = 2
    slowdown_below_layer_time = 20
    small_perimeter_speed = 60
    solid_fill_pattern = rectilinear
    solid_infill_speed = 90
    solid_layers = 3
    start_gcode = G28 ; home all axes
    support_material = 0
    support_material_tool = 0
    temperature = 0
    threads = 2
    travel_speed = 150
    use_relative_e_distances = 0
    z_offset = 0

    Thank You,
    Paul G

    Check out-
    [URL="http://www.signs101.com"]www.signs101.com[/URL]


  3. #15
    Registered cncadmin's Avatar
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    United States
    Posts
    6855
    Downloads
    3
    Uploads
    4
    Thank You,
    Paul G

    Check out-
    [URL="http://www.signs101.com"]www.signs101.com[/URL]


  4. #16
    Registered
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    USA
    Posts
    15
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    Quote Originally Posted by CNCadmin View Post
    No fan needed.

    -Jeff



  5. #17
    Registered
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    USA
    Posts
    15
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    It appears you are using the config for the 0.8.4. This is ok, but slic3r has had vast improvements since then. I suggest using the latest 0.9.7 version of slic3r, freely available at slic3r.org and use this config:

    http://download.lulzbot.com/AO-101/s...zl_pt4-lyr.ini

    That is what shipped with the AO-101 (you have AO-100), but they can use the same slic3r config. We also have a finer resolution version of the config for 0.5mm nozzles in the same directory:

    http://download.lulzbot.com/AO-101/s...zl_pt3-lyr.ini

    I suggest giving that a test and also printing multiple parts on the same plate, which helps when printing small parts (which from the photo, it appears your part is).

    Thanks, and if you have any other questions, feel free to ask.

    -Jeff



  6. #18
    Registered BAMCNC.COM's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    USA
    Posts
    1543
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    Quote Originally Posted by jebba View Post
    Don't do this. I also do not believe this person has this printer.
    Wow, this thread turned funny.... Sorry I haven't been on this weekend to send you my config, but sounds like your getting help.... And you would be suprised what .4mm does when entered in slicer. Your right I don't have a lulzbot prusa right now, I sold it.....



  7. #19
    Registered cncadmin's Avatar
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    United States
    Posts
    6855
    Downloads
    3
    Uploads
    4

    Default

    working great now!

    Thank You,
    Paul G

    Check out-
    [URL="http://www.signs101.com"]www.signs101.com[/URL]


  8. #20
    Registered
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    canada
    Posts
    187
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    Quote Originally Posted by BAMCNC.COM View Post
    I don't have a lulzbot prusa right now, I sold it.....
    really? why would you do that? you said you won an ebay reprap prusa mendel just a few months ago. got any pics of the lulzbot you claim to have owned? your lies are catching up to you b_rad.



  9. #21
    Registered BAMCNC.COM's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    USA
    Posts
    1543
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    What the hell is your problem dude? Ask Hoss, he's commented on my videos and helped me out, check out reprap forums, you will see me there. I have nothing to prove over internet to a troll like you who follows people around doing exactly as you are now. Look up why to change from .5mm to .4mm in slicer, its all out there but it takes a person with better pc skills than you have it seems... Please quit hyjacking threads for your own amusement, nobody cares what you have to say.



  10. #22
    Registered
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    USA
    Posts
    15
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    Quote Originally Posted by BAMCNC.COM View Post
    Wow, this thread turned funny.... Sorry I haven't been on this weekend to send you my config, but sounds like your getting help.... And you would be suprised what .4mm does when entered in slicer. Your right I don't have a lulzbot prusa right now, I sold it.....
    Do you troll everywhere? You never bought a printer from us and you never had an AO-100.



  11. #23
    Registered
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    USA
    Posts
    15
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    Quote Originally Posted by CNCadmin View Post
    working great now!
    Good to hear.



  12. #24
    Registered
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    USA
    Posts
    15
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    Quote Originally Posted by BAMCNC.COM View Post
    nobody cares what you have to say.
    Except the owner of these forums, apparently.



Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  


About CNCzone.com

    We are the largest and most active discussion forum for manufacturing industry. The site is 100% free to join and use, so join today!

Follow us on


Our Brands

Sloppy printing start

Sloppy printing start

Sloppy printing start