Problem MX3660 analog out strange voltages

Results 1 to 2 of 2

Thread: MX3660 analog out strange voltages

  1. #1
    Registered
    Join Date
    Mar 2018
    Posts
    6
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default MX3660 analog out strange voltages

    Hi All

    I am trying to get my MX3660 to control spindle speed by PWM on Linux cnc. I was expecting to put in a voltage and get out between 0v and reference voltage -1.1v but this isn't happening. I tried it on my mill and it didn't work so I used a 9v battery and my multimeter to see what is going on.

    so +ve 9v goes into the 10v plug on the MX3660. the 0-10v 'wiper' out put is connected to the positive probe on the multi meter. Then the negative probe on the multi meter is touching the negative battery terminal.

    With linuxcnc set to spindle off the voltage recorded is 7.5v and as I increase the spindle speed rate it goes up to 7.75v.

    I was expecting it to have a starting point of 0v otherwise the spindle will always be on. Has anyone ever faced this issue or have any ideas why it would be happening?

    Jools

    Similar Threads:


  2. #2
    Registered
    Join Date
    Mar 2018
    Posts
    6
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default Re: MX3660 analog out strange voltages

    Anyone?



Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  


About CNCzone.com

    We are the largest and most active discussion forum for manufacturing industry. The site is 100% free to join and use, so join today!

Follow us on


Our Brands

MX3660 analog out strange voltages

MX3660 analog out strange voltages

MX3660 analog out strange voltages