ATP keeps failing in Macro


Results 1 to 2 of 2

Thread: ATP keeps failing in Macro

  1. #1
    Member
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    United States
    Posts
    1591
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default ATP keeps failing in Macro

    I keep failing in the same spot and don't know why. New to me machine.
    I keep ending up at 49 stating that "#3000= 85 (SETTINGS 59-334 AND MACRO #10582-585 NOT EQUAL)"
    but I have checked them over and over and the probe settings

    User Macros on Left and Settings on Right.
    10582 = 59
    10583 = 60
    10584 = 333
    10585 = 334

    I don't know anything about Haas Macros so help would be appreciated.

    Code:
    O09120 (HAAS LATHE SETTINGS CHECK) 
    (CREATED FOR NGC 8/28/2017)
    G103 P1 
    #10= #1
    (CHECK FOR SETTINGS ZERO)
    IF[ [#20059 + #20060 + #20334] EQ 0 ]GOTO10
    IF[ [#20059 * #20060 * #20334] EQ 0 ]GOTO48
    GOTO20
    N10 (CHECK MACROS ZERO)
    IF[ #[ #10 ] + #[ #10 + 1 ] + #[ #10 + 3 ] EQ 0] ]GOTO48
    IF[ #[ #10 ] * #[ #10 + 1 ] * #[ #10 + 3 ] EQ 0] ]GOTO48
    GOTO100
    N20 (CHECK MACROS NOT ZERO)
    IF[ #[ #10 ] + #[ #10 + 1 ] + #[ #10 + 3 ] EQ 0] ]GOTO45
    N30 (CHECK SETTINGS EQUAL MACROS)
    IF[ [ #20059 * [ 1. + #20285 ] ] NE #[ #10 ] ] GOTO49 
    IF[ [ #20060 * [ 1. + #20285 ] ] NE #[ #10 + 1 ] ] GOTO49 
    IF[#20334 NE #[ #10 + 3 ] ]GOTO49
    IF[#20333 NE 0 ]GOTO50
    GOTO100
    N45 (PUSH SETTINGS TO MACROS)
    #[ #10 ]= #20059 * [ 1. + #20285 ]
    #[ #10 + 1 ]= #20060 * [ 1. + #20285 ]
    (#[ #10 + 2 ]= #20333)
    #[ #10 + 3 ]= #20334
    GOTO100
    N48
    #3000= 84 (CHECK PROBE CALIBRATION)
    N49
    #3000= 85 (SETTINGS 59-334 AND MACRO #10582-585 NOT EQUAL)
    N50
    #3000= 86 (SETTING 333 MUST BE ZERO)
    N100
    M99


    Similar Threads:


  2. #2
    Member
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    United States
    Posts
    1591
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default Re: ATP keeps failing in Macro

    Fixed - Clear all global variables, entered probing vars back in, and it works.



Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  


About CNCzone.com

    We are the largest and most active discussion forum for manufacturing industry. The site is 100% free to join and use, so join today!

Follow us on


Our Brands

ATP keeps failing in Macro

ATP keeps failing in Macro

ATP keeps failing in Macro