I need help


Results 1 to 5 of 5

Thread: I need help

  1. #1
    Member kelsangels's Avatar
    Join Date
    Dec 2019
    Posts
    2
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default I need help

    our plamsa table was running really great but now it will cut one nice piece and the next one same g-code does'nt cut correctly . We purchased this table in 2016 from a guy named andy from hesperia he seamed ligit he came to our shop set everything up showed us how to use it . he disappeared . something is not set correctly i will up load some photos of the cuts . I have a hypertherm 45 plamsa cutter and a hypertherm 45 interface cable so i can use my hand held tortch on my table . mach 3 seams to run fine with no plasma tourch on . i can cut a amazing piece then it all goes down hill . the first pic is perfectly cut then the others are trashed i also uploded a pic of my table if you need more pics i will upload i really need help i had a guy come recommended our welding supplie place $125 per hour and the only thing he did was hook up my interface cable thank you if you need more info i will give it to you thank you so much... kelly

    Attached Thumbnails Attached Thumbnails I need  help-20191205_104319-jpg   I need  help-20191205_104337-jpg   I need  help-20191211_155103-jpg   I need  help-20191211_155048-jpg  



  2. #2
    Activation process yeti86's Avatar
    Join Date
    Oct 2018
    Posts
    13
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default Re: I need help

    i'm new to this, but it looks very similar to my first attempts in cutting, while the steppers where jerked around because of the noise/EMI.
    First thing that is cheap, grab a multi meter and check the shielding, you want low ohm, or set it to the beeper and see if it makes a clean beep or irregular noise.

    measure the shielding wires, and check if everything is setup in a star i.e. the leads come together at the controller, go there to ground or to the case, no loops.

    have you changed anything in the wiring from the mains supply? maybe hooked the plasma to another outlet or something?
    you could try to hook the cnc controller to a cable spool, one of those 10 or 20 meter things, all rolled up. it dampens feedback/noise

    another thing to look for is if the relationship of the plasma cutter box to the controller, and keep the cables of the actual cutter/ground and pilot arc as close together as possible



  3. #3
    Member kelsangels's Avatar
    Join Date
    Dec 2019
    Posts
    2
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default Re: I need help

    thank you i am going to look into that monday



  4. #4
    Member
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    USA
    Posts
    100
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default Re: I need help

    I would agree that this sounds like an electrical noise issue. I had something similar after changing out the motherboard on my computer. The x and y directions would stutter and lose position. In my case as well, if the torch was off the motion would be smooth and accurate. As soon as the torch was started the issues would start shortly there after. Sometimes I was able to get a couple good parts before the problem would start.



  5. #5
    Member
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Italy
    Posts
    7
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default Re: I need help

    Quote Originally Posted by kelsangels View Post
    our plamsa table was running really great but now it will cut one nice piece and the next one same g-code does'nt cut correctly . We purchased this table in 2016 from a guy named andy from hesperia he seamed ligit he came to our shop set everything up showed us how to use it . he disappeared . something is not set correctly i will up load some photos of the cuts . I have a hypertherm 45 plamsa cutter and a hypertherm 45 interface cable so i can use my hand held tortch on my table . mach 3 seams to run fine with no plasma tourch on . i can cut a amazing piece then it all goes down hill . the first pic is perfectly cut then the others are trashed i also uploded a pic of my table if you need more pics i will upload i really need help i had a guy come recommended our welding supplie place $125 per hour and the only thing he did was hook up my interface cable thank you if you need more info i will give it to you thank you so much... kelly
    from the photos it seems that it goes too fast or torch too far from the metal.
    Regards
    Alfonso AQ TECNO



Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  


About CNCzone.com

    We are the largest and most active discussion forum for manufacturing industry. The site is 100% free to join and use, so join today!

Follow us on


Our Brands

I need  help

I need  help

I need  help