XY but no Z movement from G01 - Page 2


Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 13 to 14 of 14

Thread: XY but no Z movement from G01

  1. #13
    Registered
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    USA
    Posts
    8797
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default Re: XY but no Z movement from G01

    Quote Originally Posted by Superman View Post
    G91 G28 Z0 is reference return to machine Z home (Fanuc)...
    why would he want the spindle origin on his work Z origin.... even if je had a tool in the spindle...CRUNCH

    What I'm not seeing is G94/G95 .... G94 for feed per minute... oops on safety line.
    looks like work Z origin is bottom of the part.... would explain Z+ decreasing to zero

    Try single stepping through program with feedrate override knob at zero & see if each line shows a relative move & when override is increased... that that move is executed according to the nc code.
    He is not using a Fanuc control or a machining center he is running a CNC Router

    Mactec54


  2. #14
    Registered
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    USA
    Posts
    151
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default Re: XY but no Z movement from G01

    Thanks guys. I rewrote the lines and will try them tomorrow. The model/drawing seems good and simulates just fine so if that is the problem I will need to dig into that further that my current understanding allows. Will let you know how it goes.



Page 2 of 2 FirstFirst 12

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  


About CNCzone.com

    We are the largest and most active discussion forum for manufacturing industry. The site is 100% free to join and use, so join today!

Follow us on


Our Brands

XY but no Z movement from G01

XY but no Z movement from G01