Fanuc Spindle 73 alarm


Results 1 to 3 of 3

Thread: Fanuc Spindle 73 alarm

  1. #1
    Member
    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    2
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default Fanuc Spindle 73 alarm

    Hi everybody, sorry for my bad english

    I was working in my vertical milling center and suddenly machine's cycle start led turned off, and no alarms. I turned Off-on and I got alarm SP9073, SP1982, SP1999

    Manual says:
    Alarm 73
    The signal of the motor sensor is disconnected.

    I've already checked cable pin by pin on both ends from spindle encoder and spindle amplifier, and a I've replaced the encoder bought new from FANUC and still the same alarm.

    Encoder is an A20B-2003-0311
    Fanuc servo amplifier is A06B-6164-H33#H580, is like all-in-one, servos X,Y,Z and spindle are connected there.
    Control is a Fanuc 0i-mate MD

    A crazy old man said it could be the servo amplifier

    Similar Threads:


  2. #2
    Member
    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    2
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default Re: Fanuc Spindle 73 alarm

    Solved!
    Servo Amplifier Module's control card is dead.
    7500 us dollar repair (ouch÷)



  3. #3
    Member
    Join Date
    Dec 2015
    Location
    United States
    Posts
    94
    Downloads
    32
    Uploads
    0

    Default Re: Fanuc Spindle 73 alarm

    what's the part number of PCB??

    quick-cnc


Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  


About CNCzone.com

    We are the largest and most active discussion forum for manufacturing industry. The site is 100% free to join and use, so join today!

Follow us on


Our Brands

Fanuc Spindle 73 alarm

Fanuc Spindle 73 alarm

Fanuc Spindle 73 alarm