Mori MV55 Spindle Drive Problem


Results 1 to 2 of 2

Thread: Mori MV55 Spindle Drive Problem

  1. #1
    Member wkwar's Avatar
    Join Date
    Mar 2019
    Posts
    4
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default Mori MV55 Spindle Drive Problem

    Wonder if you can point me to the correct direction.

    Have a Mori MC-55 with a Fanuc a06b-6044-h010 Spindle Drive

    Machine use to work and we recently we get Alarm #2 when we send a speed signal to the drive. Drive will not alarm if we send S000.

    Disconnect motor with same result

    So far. Check fuses, rectifiers, IGBT all are fine.

    Check clock and DC voltage and they are fine.

    While we were trouble shooting today. It threw alarm 1 and 4 upon power up. . Check overheat switch and we get a continuity at the Honda connector. Pulled main board and notice a metal chip stuck in the back. Pulled chicp, clean board, e-prom and reintall board. Still have alarm 1 and 4.

    What is next?

    Similar Threads:


  2. #2
    Member wkwar's Avatar
    Join Date
    Mar 2019
    Posts
    4
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default Re: Mori MV55 Spindle Drive Problem

    Update - Alarm is 4 and 1 so 5 which indicate blown AF2 or 3. Sure enough, AF3 is blown. What could suddenly cause this?



Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  


About CNCzone.com

    We are the largest and most active discussion forum for manufacturing industry. The site is 100% free to join and use, so join today!

Follow us on


Our Brands

Mori MV55 Spindle Drive Problem

Mori MV55 Spindle Drive Problem

Mori MV55 Spindle Drive Problem