Need Help! How do I set up my piece zero or piece origin? Z axis not working? FANUC 6M


Results 1 to 2 of 2

Thread: How do I set up my piece zero or piece origin? Z axis not working? FANUC 6M

  1. #1
    Activation process cnataliec's Avatar
    Join Date
    Nov 2018
    Posts
    11
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Question How do I set up my piece zero or piece origin? Z axis not working? FANUC 6M

    I have a Fanuc 6M control, and when I start working I set my machine zero, then move the tool to where the origin of my piece is and then set those zeros (hopefully you can understand, don´t know yet the right names). Then when my machine starts reading the program the Z axis doesn´t work how it should.

    X and Y work perfectly, but the Z axis keeps working with the machine zero instead of the piece zero. I set the machine zero at the highest (to allow tool change) but the piece zero is right on the surface of my stock, yet when I run the program the Z axis wants to keep using the machine zero. Already tried to set the machine zero at top of my stock but also didn´t work.

    Does anyone have any idea on what am I missing? Should I specify with a G54 where the Z0 should be? My machine is very old and doesn´t work 100% but that is my only source of income right now and I really have to get it to work.

    Similar Threads:


  2. #2
    Activation process Johneezreno's Avatar
    Join Date
    May 2018
    Posts
    19
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default Re: How do I set up my piece zero or piece origin? Z axis not working? FANUC 6M

    Yes your G54 should be your stock reference point.

    Sent from my SM-G950U using Tapatalk



Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  


About CNCzone.com

    We are the largest and most active discussion forum for manufacturing industry. The site is 100% free to join and use, so join today!

Follow us on


Our Brands

How do I set up my piece zero or piece origin? Z axis not working? FANUC 6M

How do I set up my piece zero or piece origin? Z axis not working? FANUC 6M