Need Help! New Problem- Emcoturn 465SM - sub spindle coolant plugged? I think?


Results 1 to 1 of 1

Thread: New Problem- Emcoturn 465SM - sub spindle coolant plugged? I think?

  1. #1
    Member
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    USA Texas
    Posts
    407
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default New Problem- Emcoturn 465SM - sub spindle coolant plugged? I think?

    Again, anyone with a similar machine that can offer insights please chime in!

    I never really used coolant on the sub-spindle, and if I did I don't know if I ever checked to make sure it was working. All I've used the sub-spindle/turret for is quick 2nd Op facing and maybe a quick groove on real small aluminum parts. Now I need to cut some steel soft jaws and some complex work with live tools on some 4140 parts in the sub.

    So, here goes...

    I don't know if this is a new problem or not, but for some reason the coolant won't go through the turret housing and into the coolant ring. There is definitely medium pressure coolant getting to the back of the coolant housing to the Port K (I'm wearing a good bit of it after checking), but will not come out the other side.

    New Problem- Emcoturn 465SM - sub spindle coolant plugged? I think?-20190518_181021-jpg

    I've removed the spring loaded valve that connects the coolant ring to the turret disc so there's no resistance there, but still nothing.
    New Problem- Emcoturn 465SM - sub spindle coolant plugged? I think?-20190518_180957-jpg

    According to the manual there is nothing in the turret housing, it's supposedly a straight pass through. Does anyone know if that's wrong and I really need to tear into the housing?

    New Problem- Emcoturn 465SM - sub spindle coolant plugged? I think?-20190518_181035-jpg

    I stuck a snake light in both ways to see if there was any light showing through the other end, but nothing....

    I'm stumped. I always thought it was just a through-pipe and that was it.

    HELP PLEASE!

    Similar Threads:
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails New Problem- Emcoturn 465SM - sub spindle coolant plugged? I think?-20190518_180957-jpg   New Problem- Emcoturn 465SM - sub spindle coolant plugged? I think?-20190518_181021-jpg   New Problem- Emcoturn 465SM - sub spindle coolant plugged? I think?-20190518_181035-jpg  


Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  


About CNCzone.com

    We are the largest and most active discussion forum for manufacturing industry. The site is 100% free to join and use, so join today!

Follow us on


Our Brands

New Problem- Emcoturn 465SM - sub spindle coolant plugged? I think?

New Problem- Emcoturn 465SM - sub spindle coolant plugged? I think?