HUANGYANG VFD HY01-D523B only Power led in display


Results 1 to 5 of 5

Thread: HUANGYANG VFD HY01-D523B only Power led in display

  1. #1
    Member
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Sweden
    Posts
    8
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default HUANGYANG VFD HY01-D523B only Power led in display

    Hi ,

    Was just cutting out some wingparts for my Klemm 25L.

    Had to change material for the next cut.
    Suddenly my HUANGYANG VFD HY01-D523B won´t start up the spindle.
    Really strange since it has been working for some years now and no changes have been made as fx. wirering ect.ect.

    Spindle is a RattMotor 0.8 KW 220 Volt (GDZ-65f-800)
    VFD is HUANGYANG HY01-D523B

    The power led in display lights up, fan is starting and that´s about it.
    I´ve disabled the whole VFD to check:
    - capacitors - OK
    - Cable to the key pad (even from main board)- OK

    I really don´t know what else to check

    Is there anybody out there that can give me a clue or maybe have hade same issue and have a solution???

    Keep my fingers crossed that some one can reply :-)

    Thanks in advance

    Kent from Sweden

    Similar Threads:
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails HUANGYANG VFD HY01-D523B only Power led in display-huanyang-hy-01d-523b-vfd-jpg  


  2. #2
    Member
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    USA
    Posts
    11225
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default Re: HUANGYANG VFD HY01-D523B only Power led in display

    Quote Originally Posted by strobel View Post
    Hi ,

    Was just cutting out some wingparts for my Klemm 25L.

    Had to change material for the next cut.
    Suddenly my HUANGYANG VFD HY01-D523B won´t start up the spindle.
    Really strange since it has been working for some years now and no changes have been made as fx. wirering ect.ect.

    Spindle is a RattMotor 0.8 KW 220 Volt (GDZ-65f-800)
    VFD is HUANGYANG HY01-D523B

    The power led in display lights up, fan is starting and that´s about it.
    I´ve disabled the whole VFD to check:
    - capacitors - OK
    - Cable to the key pad (even from main board)- OK

    I really don´t know what else to check

    Is there anybody out there that can give me a clue or maybe have hade same issue and have a solution???

    Keep my fingers crossed that some one can reply :-)

    Thanks in advance

    Kent from Sweden
    Have you just had it plugged in, or is it wired into the control, how have you been turning the main Power On / Off do you have a Ground / Earth connected

    Mactec54


  3. #3
    Member handlewanker's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Australia
    Posts
    6443
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default Re: HUANGYANG VFD HY01-D523B only Power led in display

    Try the VFD on another motor like a 3 phase one to see if it is the spindle and not the VFD.
    Ian.



  4. #4
    Member
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Sweden
    Posts
    8
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default Re: HUANGYANG VFD HY01-D523B only Power led in display

    Hi again :-)

    Thank you all for your help!

    But it seems that I've managed to solve the issue (for now :-) )

    When I made my final check of the circuitboards I notised a cold joint on one of the boards.
    I resoldered that joint but without the result I wanted :-).

    So I resoldered ALL soldering point on the boards and - voilà! The VFD works again :-)

    The only negative thing is that I already orderd a new VFD :-(, well at least I will have spareparts if needed :-)

    Take care out there and stay healthy!!!

    Best regards to you all

    Kent



  5. #5
    Member
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    USA
    Posts
    11225
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default Re: HUANGYANG VFD HY01-D523B only Power led in display

    Quote Originally Posted by strobel View Post
    Hi again :-)

    Thank you all for your help!

    But it seems that I've managed to solve the issue (for now :-) )

    When I made my final check of the circuitboards I notised a cold joint on one of the boards.
    I resoldered that joint but without the result I wanted :-).

    So I resoldered ALL soldering point on the boards and - voilà! The VFD works again :-)

    The only negative thing is that I already orderd a new VFD :-(, well at least I will have spareparts if needed :-)

    Take care out there and stay healthy!!!

    Best regards to you all

    Kent
    Good you where able to fix it, most that have not burnt up the boards can be fixed

    I have done the same on a few of these that had not been burnt up, it can sometimes be the smallest connection that is not soldered well

    Mactec54


Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  


About CNCzone.com

    We are the largest and most active discussion forum for manufacturing industry. The site is 100% free to join and use, so join today!

Follow us on


Our Brands

HUANGYANG VFD HY01-D523B only Power led in display

HUANGYANG VFD HY01-D523B only Power led in display

HUANGYANG VFD HY01-D523B only Power led in display