4th axis feedrates - Page 3


Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 25 to 30 of 30

Thread: 4th axis feedrates

  1. #25
    Member
    Join Date
    May 2012
    Location
    canada
    Posts
    443
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default Re: 4th axis feedrates

    Hi Tom,

    Cool, neat that we can easily check this. Looks like im way behind you on the pc-kflop times. This is with my init file running. With no threads running its basically the same, but the kflop-pc time went down to about 1 second.

    Come to think of it, it takes forever for this computer to write larger files to USB drives too, so maybe this is affecting my Kflop performance the same way. Im not even sure its USB 2.0 or if its older. This was a pretty low end computer even when it was new, and its pretty old now too. Maybe I should upgrade? What do you think?

    Mark

    Attached Thumbnails Attached Thumbnails 4th axis feedrates-test-jpg   4th axis feedrates-performance-jpg  


  2. #26
    Member
    Join Date
    May 2012
    Location
    canada
    Posts
    443
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default Re: 4th axis feedrates

    Just did a USB speed test on this computer and it actually did better then my dell I7 in my office? My office computer was writing at 6.8mb/sec and the mills computer was around 8mb/sec. This may also be limited by the USB drive I was running the test on. But certainly much faster then its talking to kflop.

    Could it still be the computer slowing things down or something else? Also tried testing right after rebooting computer/kflop and no threads running at all. Same result, around 12.5 seconds. What would you consider a normal range Tom? Kinda wish i could try it with results closer to yours.



  3. #27
    Member TomKerekes's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    3243
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default Re: 4th axis feedrates

    Hi Mark,

    Strange. I would think even older slow computers should be able to handle USB 2.0 rates easily.

    You might try updating the KFLOP USB Driver to the latest in V4.35b.

    You might try a different USB port.

    You might try that KFLOP on your Office Computer.

    Regards
    TK http://dynomotion.com


  4. #28
    Member
    Join Date
    May 2012
    Location
    canada
    Posts
    443
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default Re: 4th axis feedrates

    Hi Tom,

    Little update. Tried updating to 4.35b but no change. Tried updating the usb driver to the latest with 4.35 but it said current driver is already up to date. Didnt really want to tear into my office computer now but tried a laptop (I3 processor) and the time dropped to 6.3 seconds. So looks like it is related to computer somehow.

    I have another nearly identical dell I7 that need a HD, I think ill try and set this up for my mill computer after Christmas. Cant wait to try it. Im assuming if I get better results with this simpleformcs test, I should be able to run a smaller facet angle without slowdowns right?



  5. #29
    Member TomKerekes's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    3243
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default Re: 4th axis feedrates

    Hi Mark,

    Im assuming if I get better results with this simpleformcs test, I should be able to run a smaller facet angle without slowdowns right?
    That should be correct. Although it isn't clear why you need such a small facet angle.

    Regards
    TK http://dynomotion.com


  6. #30
    Member
    Join Date
    May 2012
    Location
    canada
    Posts
    443
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default Re: 4th axis feedrates

    Quote Originally Posted by TomKerekes View Post
    Hi Mark,

    That should be correct. Although it isn't clear why you need such a small facet angle.
    I guess im a bit of a perfectionist. When it was set smaller I got those huge slowdowns on my 4th axis, so I left facet angle much higher the past little while. I was doing some 3d surfacing the other day and I wanted a really good finish on and noticed a bit of a funny pattern, so dropped back to a lower value and surface finish was noticeably improved. But a couple of parts in the program slowed down, I guess due to the transfer being too slow. Looking back at all this, I've noticed this problem several times before. Sometimes while doing small helix entrys, it would feed at programmed feed for a few passes, then run slower for the rest of the helix. Nearly certain this is the same problem.

    So right now, I have to choose a balance of surface finish and performance. And im hoping I can have best of both worlds with a faster transfer rates. Plus Ill have a fully functional backup computer for the machine right ready to plug in and go. This is something I wanted to have anyway, never know when you might need it.



Page 3 of 3 FirstFirst 123

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  


About CNCzone.com

    We are the largest and most active discussion forum for manufacturing industry. The site is 100% free to join and use, so join today!

Follow us on


Our Brands

4th axis feedrates

4th axis feedrates

4th axis feedrates