Build Thread MAHO 600E - Page 3


Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 25 to 35 of 35

Thread: MAHO 600E

  1. #25
    Gold Member TomKerekes's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    3021
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default Re: MAHO 600E

    Hi swat cat,

    We don't have an examples for that with Mach3. You might consider 3 approaches:

    #1 - change SetFROwithPot.c to call SetFRO() within KFLOP instead of sending a request to KMotionCNC (which Mach3 would ignore). The disadvantage here is that the Mach3 FRO will not update and be out of sync with the Potentiometer. The FRO should have an immediate effect.

    #2 - Create a C Program to periodically read the ADC and place the value into a KFLOP Persist Variable. Create a Mach3 macro pump Basic program that periodically runs and requests the variable into a Mach3 DRO and commands the Mach3 FRO based on the value. In this way the On Screen FRO should basically show the Potentiometer Value. There will be a delay before any buffered trajectory sees the effect.

    #3 - switch to KMotionCNC

    Regards



  2. #26
    Registered
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    22
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default Re: MAHO 600E

    Hello. i have kanalog and i use 3 axis with closed loop +/-10v.

    I need a 4th axis to wire with step dir.
    Can i use jp4 or jp6 with a logic converter to 5v?

    Sent from my SM-A510F using Tapatalk



  3. #27
    Registered
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    22
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default Re: MAHO 600E

    Or on the kanalog board can i use opto out jp13?

    Sent from my SM-A510F using Tapatalk



  4. #28
    Gold Member TomKerekes's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    3021
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default Re: MAHO 600E

    Hi swat cat,

    Kanalog opto outputs are not Step/Dir Outputs. For a solution see:
    Dynomotion Motion Control Boards for CNC Manufacturing and Robotics Applications

    Regards



  5. #29
    Registered
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    22
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default Re: MAHO 600E

    Hello. I have a problem.. when i run for the first time that gcode work well the g4 p1.0.

    When is finished and re run the same gcode i get that message and a shutter from the machine

    On many other gcodes the macine doesn t have any issuses...



    Sent from my SM-A510F using Tapatalk



  6. #30
    Gold Member TomKerekes's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    3021
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default Re: MAHO 600E

    Hi swat cat,

    I can’t read the GCode you are running. Please post it.

    What Version of Mach3 and KMotion are you running?



  7. #31
    Registered
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    22
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default Re: MAHO 600E

    kflop 4.34 mach R3.043.066

    Attached Files Attached Files


  8. #32
    Gold Member TomKerekes's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    3021
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default Re: MAHO 600E

    Hi swat cat,

    Your GCode seems to run correctly for me with those Versions. Maybe something special with your configuration. Please post your Mach3 XML File and your Initialization C Program.



  9. #33
    Registered
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    22
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default Re: MAHO 600E

    ...............

    Attached Files Attached Files


  10. #34
    Gold Member TomKerekes's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    3021
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default Re: MAHO 600E

    Hi swat cat,

    I still can't replicate the problem. It seems you forgot to include your Initialization C Program. Also the GCode looks different than that in your Video. Did you verify it fails with the GCode you sent me?



  11. #35
    Registered
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    22
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default Re: MAHO 600E

    Indeed. The files are not entirly identical. I ve renoved some m codes. But with this version works good. But the probleme always was after the g04 2s pause ... I will try the original g code with the problem

    Sent from my SM-A510F using Tapatalk



Page 3 of 3 FirstFirst 123

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  


About CNCzone.com

    We are the largest and most active discussion forum for manufacturing industry. The site is 100% free to join and use, so join today!

Follow us on


Our Brands

MAHO 600E

MAHO 600E