Need Help! old C11G hookup question (rev 5.4)

Results 1 to 5 of 5

Thread: old C11G hookup question (rev 5.4)

  1. #1
    Registered
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    WV
    Posts
    202
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default old C11G hookup question (rev 5.4)

    I have a older C11G rev5.4 breakout board it has a en (enable) pin and a connection right beside it labeled +5 volts I am wondering how to hook it up there is no 5 volts on the 5 volt connector. I am wondering if that is used to "latch) the board on as wwith a jumper between the two and when 5 volts is applied to the jumper it will start the board to oerate and when the jumper connection is broken the board stopps working (as using it for start and estop buttons

    Happy Hunting
    archie

    Similar Threads:


  2. #2
    Gold Member Bubba's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    LaGrange, GA USA
    Posts
    1781
    Downloads
    14
    Uploads
    0

    Default Re: old C11G hookup question (rev 5.4)

    You have it correct, you must jumper between the +5 and the en. The original wiring diagram suggests using an E-stop switch between the two. I am attempting to attach a wiring diagram that I have had for many years.

    HTH

    Attached Files Attached Files
    Art
    Country Bubba (Older Than Dirt)


  3. #3
    Registered
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    WV
    Posts
    202
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default Re: old C11G hookup question (rev 5.4)

    Quote Originally Posted by Bubba View Post
    You have it correct, you must jumper between the +5 and the en. The original wiring diagram suggests using an E-stop switch between the two. I am attempting to attach a wiring diagram that I have had for many years.

    HTH
    Bubba, Thank you ,
    Arturo sent me this one already. I have +5 volts connected to the board but it will not wake up for some reason.
    could it be a jumper setting
    archie



  4. #4
    Gold Member john-100's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    uk
    Posts
    1747
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default Re: old C11G hookup question (rev 5.4)

    to work the C11G needs two enables

    old C11G hookup question  (rev 5.4)-c11grev5_2-b-jpg


    the first enable ( in red ) is the link connecting the +5V terminal to the adjacent enable terminal
    (the enable screw terminal is connected to pin 1 of IC6 on the board)

    the second depends on the charge pump enable / disable jumper (marked in yellow) being in the correct position
    (disable unles the control software is sending the correct pulses to printerport pin 17)


    IC 6 (74LS00) combines the two enables to produce the enable signal for the three 74ACT245 octal buffers that pass the 12 printerport outputs to the output terminals and control the output LED indicators

    what position is the charge pump enable / disable jumper in ?
    is your control software sending the correct pulses to printerport pin 17 to enable the C11G board ??

    as a test , try the jumper set to disable

    John

    Last edited by john-100; 11-17-2018 at 08:34 PM.


  5. #5
    Registered
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    WV
    Posts
    202
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default Re: old C11G hookup question (rev 5.4)

    John,
    Thank You
    The boards woke up by changing the power wires. Now to get them working with the software.

    archie



Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  


About CNCzone.com

    We are the largest and most active discussion forum for manufacturing industry. The site is 100% free to join and use, so join today!

Follow us on


Our Brands

old C11G hookup question  (rev 5.4)

old C11G hookup question  (rev 5.4)