PDA

View Full Version : Mach 2 & Win 2000



qsacracer
12-09-2004, 03:22 PM
I have windows 2000 in a 1200 mhz dell computer that I want to use Mach2 with..I don't have the Windows 2000 disc to do a clean install so my question is does everything need to be turned off when I CTL,ALT,DLT...or should something need to keep running............also on a Taig Mill how do you home out with no limit switches...do you use safe Z.....Thanks... :cheers:

ger21
12-09-2004, 08:53 PM
Are you talking about processes? You can't remove them all.
Download msconfig from here:
http://www.perfectdrivers.com/howto/msconfig.html

You can remove just about everything in the startup section. When you reboot, you should be much better off.

qsacracer
12-10-2004, 12:22 PM
Thanks that is exactly what I needed....I did not know that win 2000 did not come with msconfig till I tried it and.....................Nothing

The computer with Win 2000 is dedicated to my Mach2 software so I guess I only need system tray running..is this correct?

I am waiting on my mill to arrive but I want to pin things down before hand..

ger21
12-10-2004, 12:27 PM
I thought I read on the Mach2 forum to delete eveything in the startup tab, but don't take my word for it.

qsacracer
12-10-2004, 01:37 PM
Ok now I am really pleased......Thanks Gerry..........I ran msconfig and turned everything off..hooked up my Driver box and steppers....configured Mach2 and ran some programs...everything works fine though I had some skipping at 60 ipm and backed it down to 50 ipm and works great.....now I am Really hooked :banana: Thank you for the advice.....1 more question since I only ran the motors Dry (off the Machine) will I have to fine tune a little more under a load when I install them........I am thinking yes

:cheers:

ger21
12-10-2004, 02:00 PM
Most Definately.