PDA

View Full Version : Servo problems



Scramjet
09-06-2008, 12:21 PM
Any one can help me?, i bought the 3 axis Nema 34 servo pack from Keling , but saldy i cant get a good movement from servos, i tuned the pids from g320, all i could, and got the best i could, but the problem is the servos moves with a clog clog clog, i using the usdigital encoders that came with the package 500 cpr im using direct drive, but, is that the resolution of a servo? becouse i see and feel a clog clog clog clog but when i cut something i see a annoying marks in the pieces the clog clog clog marks.

Im sure is not mechanism since i switched from steppers, the old steppers that were hooked to that mechanism, and steppers had much more resolution even in 1/2 resolution!!!, no marks and all ok, only noise thats why decided change to servos

I need help, can be any interference on encoders? im using 3.5 meters of cable since machine is 3x2 meters, i changed 3 times cables moved all but still the clog clog clog,

Need a reduction? i repeat with steppers i get good results even at 1/2 resolution

Mariss from Gecko: 1 of the Gecko drivers G320 has stoped definitely anly keeps Fault light on and i cant get anymore the servolock (i mean servos doesnt even energized) i changed the cables changed everything servo, changed encoder but only fault, when made fist test it worked good, but suddenly it stopped and moved like 1/4 of spin by himself and then stopped forever and only fault thing.

Thank you is any can help me!

automationtechinc
09-08-2008, 10:47 PM
Hi Sir
You cannot do that without adding reduction gearing when using servo motors!

www.kelinginc.net

Scramjet
09-13-2008, 12:51 AM
So reduction gearing is needed to move a gantry using servomotor to get slow speeds?

Thanks