PDA

View Full Version : advice on longer wires



mike hide
08-30-2008, 01:14 AM
I need to rewire my machine .Initially I was considering a mobile workstation but realized all I needed in the proximity or the work was the monitor and a mouse.

So I am going to make an enclosure for the computer and hobby box of tricks . this unit will go under the machine ,out of the way .the machine is roughly 4'by8'. This will involve one wire run in the region of 16'.

The original Hobby kit wires are not nearly long enough. So I am asking those of you that are electrical savvy what kind of gauge should the wires be, what is this type of wireing called and who is a good supplier any help appreciated regards mike hide

calgrdnr
08-30-2008, 12:50 PM
Hello Mike

I used cable real similar to this http://www.grainger.com/Grainger/items/1YPT6

I got mine at a local electronc supply ( ask for antenna rotor cable )

My x axis motor control cable is at least 16ft maybe 18 I was a bit concerned it might be to long, but so far no problems.

Good luck Kent

ZigMan
09-07-2008, 04:50 PM
I got mine at Fry's and the price was great. Just make sure you get the shielded cable and ground the shield to the common wire.

mike hide
09-07-2008, 05:38 PM
Hello Mike

I used cable real similar to this http://www.grainger.com/Grainger/items/1YPT6

I got mine at a local electronc supply ( ask for antenna rotor cable )

My x axis motor control cable is at least 16ft maybe 18 I was a bit concerned it might be to long, but so far no problems.

Good luck Kent

I tried the local Grainger but they will only sell it by the spool,$360 .thanks for the help .I did get a local Quote from Greybar electric 50' for $75..if allelse fails I will buy from them .

mike hide
09-07-2008, 05:41 PM
[QUOTE=ZigMan;498268]I got mine at Fry's and the price was great. Just make sure you get the shielded cable and ground the shield to the common wire.[/QUOT

awill trey them tomorrow ..thanks .mike hide

jvanick
09-08-2008, 08:49 AM
Is the shielding critical ?

Just curious because I'm getting ready to wire up my jgro.

-J

calgrdnr
09-08-2008, 10:51 AM
I believe it is preferred, Mine is not shielded.
I have not had any issues yet.
I could not find shielded, they were out and I was in a hurry J