PDA

View Full Version : Need Help! Problem with swiss lathe...



So CA Machinist
06-26-2008, 10:45 AM
Hey guys:

We have a Diamond 20CSB. It was purchased from Cubic Machinery in Chino, CA. It has live tooling that face the Z (Main spindle) & (Sub spindle). The motors come on then the machine alarms out.

The machine was running fine. Do you guys know if this could be just the motor or a switch or? Cubic cannot give me any kind of estimate for this problem. They said it possibly could be the motor..and it may need a new one or replaced...but they cannot know untill they get into it. (No estimate on that as well).

Are there any other companies that work on swiss lathes that are local to Southern CA? I'm open for comments big time. This has stopped a job in it's tracks and that's not good. The machine was not run for the past 4 months or so. It made about 10 parts and now I've got the problem.

Any and all comments are welcome ASAP!
I'll post my phone # if someone is local to me.

Thanks,

Ron - Ontario, CA

So CA Machinist
06-26-2008, 10:48 AM
Email - RHartman@horizonhobby.com

kevins75
06-26-2008, 02:12 PM
what alarm codes are you getting?

So CA Machinist
06-26-2008, 02:45 PM
I'm getting codes.... 0304 ...this last time I just fired it up..I got 0204
Revol tool 1 device amp alarm.


Ron

So CA Machinist
07-14-2008, 03:47 PM
RHartman@horizonhobby.com

(909) 390-9595 ext. 123

Anyone know of a good machine mechanic in Southern CA?
Have them contact me.

Thanks,

Ron

So CA Machinist
08-14-2008, 12:16 PM
We are taking offers for the machine in the condition it is in. If you are interested, give me a call and I can give you more info.

Diamond 20CSB with Fedek barfeeder

We are in Southern CA in Ontario, at the 10 & 15 fwy interchange.


Ron Hartman
(909) 390-9595 ext. 123

or email me at RHartman@horizonhobby.com

Thanks!