PDA

View Full Version : RhinoCAM toolpath troubles



Johands
02-28-2019, 10:41 AM
Hello people,

For my very first step in this comunity I claim your help.

I'm a recent user of RhinoCAM. I was using Machining Strategist from VeroSoftWare before, anyway there are some stuffs that I'm missing right now.

Here is an example of a really annoying problem that I totally don't understand.

Simple shape : cicular drafted surface. (pic 2)

Simple operation : horizontal finishing precisly

Simple tool : Ball nose 1.5mm mill (pic 4)

Process and result : so weeeiiirrd ! (pic 3 & 5)

Johands
02-28-2019, 10:45 AM
here is the file,

if someone is able to make light on this strange obscur situation for me I would be really grateful.

have a good day

awerby
02-28-2019, 04:32 PM
Have you tried contacting Mecsoft support? If you're using a legal version of the software, free support is included with the product. The support technician can take over your computer remotely and show you what you're doing wrong.

Melkiades
03-20-2019, 02:00 PM
For tp creation RhinoCAM using mesh - NOT NURBS
Exactly it use rendering mesh. Obviously it set to poor quality for best perfomance
Go to Rhino Options page, in Document Properties choose Mesh, than check Smooth&Slower radio button.
Then rebuild TP - you'll see difference.