PDA

View Full Version : how to adjust the pulse frequency on mach3



thesaent14
03-19-2007, 01:29 AM
i am using a toshiba loptop and when i am joging my machine my xylotex motor start to scream when i use a pc i have no problem moving the motors i have notice my pulse frequency is moving lots of difrent numbers on the loptop on the pc is fix to 25837 how can i just fix this problem thanks for your help

:confused:

phomann
03-19-2007, 02:51 AM
i am using a toshiba loptop and when i am joging my machine my xylotex motor start to scream when i use a pc i have no problem moving the motors i have notice my pulse frequency is moving lots of difrent numbers on the loptop on the pc is fix to 25837 how can i just fix this problem thanks for your help

:confused:

What is happening is that something, such as Quicktime is interferring with the pulse train. You basically need to remove as many applications that run in the background that you can.

There is also an issue with some laptop types that Mach will not run on.

Cheers,

Peter.

thesaent14
03-19-2007, 09:15 PM
ok i try to cancel anything i was able to remove now still dose it but not as much before was from 25853 to 33582 now is 18595 to 26545 anything ells to try and tanks for your answer

phomann
03-19-2007, 09:18 PM
ok i try to cancel anything i was able to remove now still dose it but not as much before was from 25853 to 33582 now is 18595 to 26545 anything ells to try and tanks for your answer

Try asking the same question on the Mach Yahoo group
http://groups.yahoo.com/group/mach1mach2cnc

Peter.