PDA

View Full Version : Need Help! HELP!!! With 4th Axis on a Laguna IQ



ginnjammen
07-01-2017, 06:49 PM
Hello,

I am new to the forum and I am in need of help. I purchased a 4th axis for my Laguna IQ and I need help setting up the post processor. It appears all I have in the Laguna HHC listed and the .spm file does not code correctly for the 4th axis. I am in dire need for help since I have a huge job to complete by Tuesday. Any help is appreciated. Needless to say I have been extremely frustrated with Laguna :(

Thank you

ger21
07-02-2017, 07:55 AM
Based on your other post, it seems like you need to edit your RhinoCAM post processor?

awerby
07-02-2017, 03:36 PM
Are you using the Laguna IQ post from the Mecsoft website: https://mecsoft.com/downloadposts/ ? Do you have the Expert or higher version of RhinoCAM, which supports the 4th axis? If both things are true and there's something that doesn't work in the post, I'm sure the folks at Mecsoft will fix it for you, but I'm not sure they're even going to be open before Wednesday, so you might have to hand-code the 4th axis moves in the meantime. Of course, the posts in RhinoCAM are all editable, so if you understand how it's supposed to work you can try changing it.