PDA

View Full Version : Need Help! Part drawing blank in Mach



gibguts
04-14-2015, 03:34 PM
A friend of mine made a part drawing for me in Autocad for a motorcycle gas tank base.
He sent me the file in a dwg format. I opened it up in illustrator and saved it as an ai file then opened it in Inkscape
so that I could fill the inside area black. I then saved it as an .svg file and opened it in sheetcam and created a .tap file.
When I import it to Mach, it comes up blank.
Anyone know what I'm doing wrong? I'm new to this and any help would be appreciated.
I've attached the part drawing that I brought into sheetcam if that helps.
Thanks kindly!

urbnsr
04-14-2015, 06:12 PM
I can open your dxf in Qcad and in Sheetcam. It may need a little work depending on how you cut it, but if you show green cut paths in Sheetcam, you should see something in Mach.

HTH
Paul

gibguts
04-14-2015, 07:16 PM
Nothing shows up at all in Mach. Just the crosshairs.

urbnsr
04-14-2015, 07:45 PM
Do you see green lines in Sheetcam representing the cut paths after adding an operation? Can you post some or all of the tap file here?

RickBenjamin
04-14-2015, 08:58 PM
Import your friend's dwg file.
Somewhere along the way your dxf got scrambled...

gibguts
04-14-2015, 10:54 PM
I managed to remedy the problem. I still don't know what happened but I exported the drawing as a bitmap in Inkscape, then converted back to a vector.
I created a tap file again and this time it showed up in Mach
I don't know why it works now but it does...go figger
Thanks guys

urbnsr
04-15-2015, 05:44 AM
Good deal.... Much fun, isn't it.

gibguts
04-15-2015, 11:29 AM
I'm not sure I'd call it fun... more like frustration :tired:

urbnsr
04-15-2015, 12:23 PM
Exactly...