PDA

View Full Version : Computer Help



jamesr
08-24-2006, 01:24 PM
looking to rebuild my comp anyone have a good suggestion on processor,video card, memory for rebuild within a reasonable cost im currently running amd 2.0 gig proc,nvidia geforce fx 5200, and 768 memory my system seems to be sluggish on large file. running solidworks and surfcam velocity 2

any suggestions

lakeside
08-24-2006, 01:28 PM
ati 9600 all-in-wonder card I use but that 2 years old now so there must be a better card out by now

ger21
08-24-2006, 06:53 PM
You should be able to get a dual core Athlon X2, 2 gigs of RAM, motherboard, and a G Force 7800 or 7900 series card for around $1000

Cammotion
08-24-2006, 08:50 PM
Concerning the video card, go with an nVidia card. Surfware has a list of cards they have tested, and you can find all that info on their web site if you have a current maint. contract. This computer has a Geforce 6600 GT with 128 megs of ram on it, and it works fine. (I paid about $250 for it at Fry's, probably cheaper for the same power now.) I would opt for a card with at least 256 megs if I were buying another card. I think you can get one for close to same price I paid for the one I have.

I have a Quadro on my box at work, and wouldn't you know, they bought me THE one quadro that Surfcam didn't like! It still works though. Quadros are 'spensive, wish they'd bought me the right one!

moldcore
08-25-2006, 09:36 AM
I would think that SolidWorks would demand more from a computer than Surfcam. I have a CAD system on mine also that eats up memory and resources. I always build mine to make the CAD system sing and Surfcam always seems to work fine. Here are my computer specs:

XP Pro sp2, AMD Athlon 64 x2 4200, 2GB ram, Quadro FX 1300 w/128 MB

Nothing fancy, but it works on large (50MB+) CAD files ok. I had prior an Athlon XP 3000 and saw no difference in speed with the 64. I did see a large jump in speed however when I went from 512 MB to 2 GB when I had a XP 2000 years ago. So I think memory is the key to speed issues. Make sure the memory is set to work with the processor and motherboard. In other words, don't use your old memory.