PDA

View Full Version : Graphic



Marco2407
07-06-2008, 02:53 PM
Hello people!
I work at Siemens 840d Powerline and I’d like to know how I have to input a rough part definition for graphic simulation for a DIN ISO program.
It’s very easy for Shopmill. But how does it work in DIN ISO?

Regards
Marco

HeinerT.
07-07-2008, 12:07 PM
Hi!
Take a look
here (http://www.cnc-arena.de/forum/index.php?showtopic=17818)

Marco2407
07-08-2008, 02:26 PM
Hello Heiner,

thanks for the link, but it doesn’t help me.
The problem is: when I input a program from our CAM (Solid Cam), it’s shown in DIN ISO because I can’t translate it into Shopmill. And I’d like to know how it is to do.

Regards
Marco

HeinerT.
07-09-2008, 09:53 AM
Sorry,

I don’t understand your question.
How is simulation of DIN ISO code concerned with ShopMill?

Do you want to simulate DIN ISO code at the controller?

judidu
07-09-2008, 10:17 AM
It work as follows in my case:

Go to the editor, then softkeys:

- simulation
- details
- settings

maybe it’ll also work in your case.

Jurgen

cnc-wolle
07-10-2008, 06:00 AM
Hello
The system makes a file DPWP.INI during 840D simulation (when quitting).
There’re current data of the simulation inside.

So if you give access to a CAM system, it should create the DPWP.INI file.

Here’s an extract from this file:

[code];*** only SW5.2.5 or later ***
;>>mode of regarding cut change for a grafical tool change
DP_SIMNCK_CCTTC=1
SIMMODE_LIGHT=1
SIM_AREA_ZMAX=.22
SIM_WPAREA_ZMAX=.22
SIM_WPAREA_XMIN=0
SIM_WPAREA_XMAX=250
SIM_AREA_XMIN=-250
SIM_AREA_XMAX=250
SIM_WPAREA_YMIN=-199
SIM_WPAREA_YMAX=199
SIM_AREA_YMIN=-250
SIM_AREA_YMAX=250
SIM_WPAREA_ZMIN=-111
SIM_AREA_ZMIN=-111
RAW=Z
;Default: value 0 = SIM will not change the grafical tool when only a new Cut is
;