PDA

View Full Version : G01 circles



brian257
04-22-2013, 01:33 PM
I have noticed that when I cut circles in Rhinocam that I get a bunch of G01 short linear moves instead of a G02 or G03 circular move. Do I have something set up wrong or is it normal to do circles with straight line segments like this?

BAMCNC.COM
04-26-2013, 10:52 AM
In I think Machining preferences there is a check box to make them arcs.

mariojl
04-26-2013, 09:13 PM
After receiving several Rhino files, I noticed that some geometry looks like a circle but by mathematical definition they’re SPLINES, which CAM’s processes in a form of lots of linear moves. If it is a circle, it must have a center location. Analyze it!! Try to find it!!
Mario