PDA

View Full Version : R8 option for Taig?



kaloalex
01-23-2006, 11:54 PM
I want to use quick change tooling on my Taig mill. The two marketed options I can find are:

http://www.tormach.com/Product_TTS.html

and

http://www.hightechsystemsllc.com/index_files/Page837.htm

They both have their strong points on the price/performance charts, I suppose, but they both require an R8 spindle.
I have a Taig mill with an ER spindle. Very nice, but not an R8.
So...how can I change this?

Anyone?

Kalo

mgamber
01-24-2006, 10:48 AM
http://www.hightechsystemsllc.com/index_files/Page837.htm

This does not require R8... It attaches directly to the Taig Spindle

kaloalex
01-24-2006, 12:11 PM
Ah...hadn't realized that. So all I need is a replacement taig spindle for my ER.
Thanks.
Kalo

mgamber
01-24-2006, 12:14 PM
Ah...hadn't realized that. So all I need is a replacement taig spindle for my ER.
Thanks.
Kalo

Yep, they are cheap, keep the ER as it is more accurate than the QC and you can swap them fairly easily.

I think the QC uses ER collets too...