PDA

View Full Version : Need Help! BB does not read +5 from proximity sensor



crane550
03-24-2012, 06:30 PM
Hi everyone,

I have just wired up my chinese proximity sensors to my breakout board per the directions, but it does not seem to trip it. My power supply has 3 outputs, 50V for my drivers, 12V (NPN sensor takes 6-36V), and a 5V which feeds my breakout board.

The inputs will trip and show from the +5V from the power supply (the same +5 that feeds the BB) but will NOT register the +5V from the out on the proximity sensor.

Both -'s are common to ground, and I appear to be hooked up exactly as my diagram shows. Like I said, the 5V from the BB and the 5V leg of the power supply will "trip" it just fine.

http://cnc4pc.com/Tech_Docs/C10R10_USER_MANUAL_V2.pdf page 11

Thanks folks!

davy182
03-24-2012, 10:31 PM
test positive from power supply 12v to negative on breakout board. If you don't read 12 there is your problem nothing to complete the circuit.

crane550
03-25-2012, 12:47 AM
test positive from power supply 12v to negative on breakout board. If you don't read 12 there is your problem nothing to complete the circuit.

Thats the thing- I do read 12V. I didn't until I connected the (-) leads from the 12V to the 5V.

davy182
03-25-2012, 09:01 AM
You probably don't have enough amperage from the switches 5v for it to register. In this thread using hall effect a pull up or pull down resistor was needed. http://www.cnczone.com/forums/open_source_cnc_machine_designs/101878-electronic_home_switches_made_easy.html be prepared for a lot of reading.