PDA

View Full Version : Solidworks to HotWire cutter?



jlcortes
11-27-2010, 06:55 PM
Hello,

I am searching software to generate gcodes for 4axis hotwire in order to cut

I am using profilli pro to generate gcode for MACH3, profilli works great with wing airfoils but i am trying to make complex sharpes for airframes cutting and profilli don´t have the control than i need.

i have try Camworks, modified postprocesor for MACH3 axis but not working correctly because mach3 seems not to support gcode commands to manage wire holder offsets.



This is my machine
http://www.nmine.com/uploads/SDC11117.JPG

and the project:
http://www.nmine.com/uploads/t2v2_2.JPG


Any idea about control a hotwire machine with real CAD-CAM system?

jlcortes
12-22-2010, 12:59 PM
Hello,

I have cut a great number of parts with my new machine, but it have all kind of problems!

http://www.nmine.com/uploads/uavtrainer/bluecut/SDC11152.JPG

i am thinking about build another machine, but i need some advice of experts!

my big problem is wire tensioner, i have search in google and i have found a nice tensioner system from hotwiremachines:
http://www.hotwiremachines.com/MAGIC-REEL.cfm

it have a simple roller to do a 90 degree wire direcion change and it have a spiral reel to keep a constant wire tension?

that no the problem, my main question is this:

How to compensate roller diameter and offset?, there are any way with MACH3?

http://www.nmine.com/uploads/hotwire/Captura1.JPG
http://www.nmine.com/uploads/hotwire/Captura2.JPG

jlcortes
12-25-2010, 02:09 PM
let me explain it better, it is and example,

in red, tower position(only vertical moviment)
in blue, wire
in white, finished part shape

first, teorical
http://www.nmine.com/uploads/hotwire/hotwire1.JPG

second, efect of roller diameter
http://www.nmine.com/uploads/hotwire/hotwire2.JPG

kahuna
12-25-2010, 11:19 PM
Look for a simple wire EDM cam package