PDA

View Full Version : Turbo cnc configuration



mikburts
06-22-2005, 09:26 AM
I retrofitted a Esab flame cutter that has servo motors and rack and pinion drives on each axis. The drives to run the motors are Rutex drives. Iam only using X&Y axis as Z for now is manual.
Can someone give a suggestion? This and one more will make two. I am in a learning curve and any input will be appreciated.

Mike Burts
mikburts@juno.com
Anderson SC

FLUTE HEAD
06-22-2005, 10:58 AM
Just need to go into turbo cnc choose axis set-up and motion setup and enter info. ex. start speed, distance per step of motor, take into consideration if running microstep. Save and reload .ini file

mikburts
06-22-2005, 11:35 AM
Thanks for he reply.
I was not sure since I am using servo motors instead of steppers If there was a difference.

Mike

FLUTE HEAD
06-22-2005, 12:15 PM
I'm pretty sure it won't matter. I'm not really familiar with configing servos in the .ini but its probably basically the same. Just need the specs on your motors. degree per step , step count per revolution

Bubba
06-22-2005, 05:14 PM
The drives are step direction and don't know or care what is on the other end! TCNC outputs step direction signals and the drives need that to run. You still need to know the various parameters needed such as steps per in(mm) etc, but beyond that it is all the same.