PDA

View Full Version : Surfcam and Subroutines



Tinystanker
04-08-2010, 12:07 PM
Has anyone programmed Surfcam that has subroutines in them? I came from a shop that did lots prototype parts and now Im in a production shop. I need help trying to figure this out.

Excelmachine
04-08-2010, 12:58 PM
There are posts in the /PostLib/MPost folder that you can try using. I know for sure they have a Fanuc one in there as I use that one occasionally. I use to use Virtual Gibbs and I feel that Gibbs handled subroutines in a much nicer way. After you program your part, there is also the option of using the transform operation technique. In your operations manager, there is a box next to the verify button. This has one option called rectangular array. It will lay out a bunch of parts in a grid format for you. I don't like this method much because it makes the programs really huge and if you have a controller with limited memory, it can be a problem, but it does work for some applications.
Hopefully this will help you a little.

sinderal
04-15-2010, 02:52 AM
There are two way to do that in SURFCAM system:
1. Use the Operation Manager --> Transform Operation and yourcould find a lot of method you could use. SURFCAM is the fisrt one CAM system has all the functions.
2. Use the MPost(more easier) to write a post you need. It could output the G54 -- G59, M98 subroutines, you aslo could output the macro call, or L/N code subrountines