Problems with LBL programming

Results 1 to 8 of 8

Thread: Problems with LBL programming

  1. #1
    Hans-Michael's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Wetzlar
    Posts
    167
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    Hello

    I’ve got a problem with my old Maoh Hansen sinking EDM machine in case of LBL programming.
    An example

    TOOL CALL 1
    CYCL DEF
    LBL 1
    ngfoji
    LBL 0
    TOOL CALL 2
    CALL LBL 1 Rep 1

    The machine takes tool 1 erodes everything ok
    The machine takes tool2 erodes everything ok
    Then it wants to use the tool 2 again

    It ignores LBL 0 somehow.
    Does anyone have a clue?

    Thanks in advance
    Greetings



  2. #2
    Registered Stalhbeißer85's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    130
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    Don’t you happen to have the LBL call in LBL?
    Show your program. It’ll be easier to help then
    Greetings



  3. #3
    Hans-Michael's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Wetzlar
    Posts
    167
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    Don’t you happen to have the LBL call in LBL?
    Show your program. It’ll be easier to help then
    Greetings
    No, everything is properly, as it should be.



  4. #4
    Registered bullet01's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Buchstehude
    Posts
    1352
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    Show your program.
    It would be easier to understand.

    Or is your program strictly confidential?



  5. #5
    Administrator CNCFanatiker's Avatar
    Join Date
    Dec 2001
    Location
    EE-Kreis / Germany
    Posts
    5129
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    Hello Hans-Michael

    Write your LBL after M30 at the end of the program and call it by T1 and T2 with LBL CALL.

    Gruß / Regards
    CNCFanatiker
    AdminCrew

    Wenn wir immer das tun was wir können, dann bleiben wir immer das was wir sind.
    If we always this act what we are able to do, then we always remain what we are.


  6. #6
    Hans-Michael's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Wetzlar
    Posts
    167
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    I have already tried that.
    The machine doesn’t know M02 or M30.

    I programmed LBL after M30 when all LBL had been completed.
    The machine processed the LBL with the last EL.



  7. #7
    Hans-Michael's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Wetzlar
    Posts
    167
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    IT WORKS!

    I wrote LBL after STOP
    And now it works

    Thanks



  8. #8
    AR_CAM's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Schwaikheim
    Posts
    29
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    Hello
    I would leave Rep 1 out and only write CALL LBL 1

    Regards, Armin Rauleder

    <a href="http://www.ar-com.de/" target="_blank">http://www.ar-com.de/</a>


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  


About CNCzone.com

    We are the largest and most active discussion forum for manufacturing industry. The site is 100% free to join and use, so join today!

Follow us on


Our Brands

Problems with LBL programming

Problems with LBL programming

Problems with LBL programming