Results 1 to 2 of 2

Thread: homing and limit problem ,need help

  1. #1
    Registered
    Join Date
    May 2011
    Location
    usa
    Posts
    101
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default homing and limit problem ,need help

    I am setting up my home and limit switches and have some issues .Hopefully someone can help me.

    To start heres my setup

    I have 3 home switches (XYZ) and 2 limits (X,Y)

    The 2 limits are wired in series (NC) and go to the first input of my G540 drive.

    The 3 homes are also wired in series (NC) and going to input 2 of the g540

    When i jog to each limit or home manually it triggers a estop in mach 3 so they do work but this comes to my first problem . I hit the reset to jog off the limit ,as soon as i start jogging it triggers the limit and estops again. I have to reset twice to get off the limit switch. Is there something in settings that automatically moves it off the limit switch when the limit is hit?How do i do this?

    Next problem is with homing . When i press the ref all the Z doesnt move at all and goes right to the Y moving . It moves and hits the home switch but doesnt come off of it .Then The x moves and does the same thing and thats it . It also doesnt auto zero even when the auto zero in homing setup is clicked on . It goes past the zero pushing the home switch in more.

    Does anyone know the problem and how i can fix it? Also why is the z not moving at all ? Is it ok to have all three home switches in series to one input pin ?

    The way i have it hooked up to the G540 is "C" to input and NC to DC- . Also i have a shield/drain wire running to earth ground.

    Thanks for the help.

    Similar Threads:
    Grizzly G0602-AXA QCTP<<< Soon to be CNC and 3PHA-VFD !
    7x14Lathe, X2cncmillG540 Solidworks,HSMworks,VcarvePro


  2. #2
    Registered
    Join Date
    May 2011
    Location
    usa
    Posts
    101
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    ok i fixed the homing . Mach3 seems to always glitch in settings and when i type a port number it switches the line im typing on so i had A clicked instead of z home . Homes all working fine now .

    I still have the limit problem though . When i hit a limit it doesnt jog off of it. I have to hit jog then it goes back into reset then i have to reset again to finish jogging off it. Any ideas

    Grizzly G0602-AXA QCTP<<< Soon to be CNC and 3PHA-VFD !
    7x14Lathe, X2cncmillG540 Solidworks,HSMworks,VcarvePro


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  


About CNCzone.com

    We are the largest and most active discussion forum from DIY CNC Machines to the Cad/Cam software to run them. The site is 100% free to join and use, so join today!

Follow us on

Facebook Dribbble RSS Feed