Results 1 to 5 of 5

Thread: Mori MV-JR Power off during ATC cycle error

  1. #1
    Registered
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Canada
    Posts
    10
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Question Mori MV-JR Power off during ATC cycle error

    Please help. I've got a Mori Seiki MV-JR mill with a Fanuc 10M control. I am stuck with the above error and cannot reset it, nor home the machine and use it. Anyone know how to clear this error?

    Thanks,

    Damian

    Similar Threads:


  2. #2
    Gold Member
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    usa
    Posts
    5052
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default MV JR ATC

    Call Mori seiki, or Ellison depends on where you are in Canada. You most likely have the early ATC if you are getting that alarm. Ask for the MV40 ATC recovery for the early machines. That one will most likely have the rack and pinion hydraulic atc. You will need to recover the racks to home position, then clear a machine parameter. The later ones are much easier. They use a 3 phase motor in a cam-gearbox. Basicaly, if you have a hydraulic pump (NOT SPINDLE COOLER), its an early one. No hydraulic unit-later style.



  3. #3
    Registered
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Canada
    Posts
    10
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default MV JR ATC

    Thanks for replying. It is the newer model with the motor and mechanical cam (not a hydraulic unit). Everything seems to be homed right now, but the control seems to have latched onto the fact that it's mid-cycle. I'm guessing it's a keep relay that is holding that info, but not sure...



  4. #4
    Gold Member
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    usa
    Posts
    5052
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default Not a keep relay

    It is a parameter. I don't have my manuals with me right now. Mori will give you the number. Its a counter or D data or something. It's been a while since i've done one.



  5. #5
    Registered
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    USA Texas
    Posts
    373
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    dddamian,

    I sent you a PM with my contact details. I also have an MV-JR with a 10M and deal with this problem alot. Send me a private e-mail to the mine that I have given in the PM and I'll get you the instruction I made up to get this alarm sorted out.

    Best regards,
    John B



Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  


About CNCzone.com

    We are the largest and most active discussion forum from DIY CNC Machines to the Cad/Cam software to run them. The site is 100% free to join and use, so join today!

Follow us on

Facebook Dribbble RSS Feed