Got it all working

Results 1 to 3 of 3

Thread: Got it all working

  1. #1
    Registered
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    USA
    Posts
    54
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default Got it all working

    I'm a relative newbie to the CNC world. Last year I got a knee mill, XP laptop, EZcam Pro, and sat down to learn. The folks at EZcam had infinite patience with my questions (I was barely familiar with Gcode, and knew nothing about CAD/CAM), and managed to get me to a point where I could start doing useful stuff on my own .... I give them top marks for customer support.

    The XP dripfeeds the mill using Windows XonXoff protocol. EZcam contains it's own drip feed software but I haven't used it yet as the Windows protocol seems to be working fine. The Gcode posted by EZcam for my particular machine looked like it expected my machine to have an automatic tool changer, but in fact it does not. M00 was added in the right spots to stop everything for manual tool changes. That was the only edit, and the whole system was up & running.

    EZcam for 2D stuff is pretty straighforward and the examples provided were plenty sufficient . For 3D I had a steeper learning curve since I had no CAD experience. Overall it is easy to use, has a number of time-saving functions (like filleting), and talks directly to Rhino. I'm still a newbie and learning more every day, and am still quite impressed & pleased with this software.

    Similar Threads:


  2. #2
    Registered
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    United States
    Posts
    3
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    I just purchased a Sherline 5000 cnc mill. Got everything setup and ready for CNC milling. However I'm new to the CNC world. I read a couple of tutorials about gcodes and such. However I'm still in doing any kind of work on a cnc mill. Do you know anyone that has tutorial videos for the EZ-CAM program? Or do you have anything that can help me in the right direction in learning to use the EZ-CAM program?



  3. #3
    Registered
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    USA
    Posts
    54
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default

    Sorry for the slow reply, I've been gone for over a year. Did you get that Sherline running?



Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  


About CNCzone.com

    We are the largest and most active discussion forum for manufacturing industry. The site is 100% free to join and use, so join today!

Follow us on


Our Brands

Got it all working
Got it all working