Need Help! Laser Engraver DAC settings not fast enough - Page 3


Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 25 to 29 of 29

Thread: Laser Engraver DAC settings not fast enough

  1. #25
    Registered
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Canada
    Posts
    191
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default Re: Laser Engraver DAC settings not fast enough

    Hi Tom, thanks for the help so far!

    We updated all of the applicable fields to match what you had. the only thing i left was the Max Limits in Step response has to be left at 1024 because my Laser driver can only accept a 5V in put from the DAC.and Cnts/deg for C is still 1024. This was when C=1 we get a 5V signal.

    We ran into the same issue we had before. With Radius Inches (Trajectory Planner Menu) set to 0, the X and Y were smooth from feed rate to zero and back. But the laser wasn't fluctuating properly though the C readout seemed to be moving it up and down as it was supposed to. The Analog screen in Kmotion wasn't moving as fast either as when radius inch was set to 01.

    When i changed the Radius Inches to 0.1 the laser would power up and down fast like it was getting the rapid response from the DAC but it wasn't a perfectly smooth motion in the Y direction it woudl slow down or hesitate on it's way to the feedrate value..

    I've attached the current screen shots and updated initialization file based on your recommendations. It's getting better but it's not there yet.

    Thanks,
    Dan

    Attached Files Attached Files


  2. #26
    Gold Member TomKerekes's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    2330
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default Re: Laser Engraver DAC settings not fast enough

    Hi Dan,

    It doesn't look like you are using the latest Test Version 4.34h. Please try that as there have been some mixed linear/angular feed rate issues fixed. I didn't think they would affect your situation but it appears they do.

    Regards

    TK
    http://dynomotion.com


  3. #27
    Registered
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Canada
    Posts
    191
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default Re: Laser Engraver DAC settings not fast enough

    Quote Originally Posted by TomKerekes View Post
    Hi Dan,

    It doesn't look like you are using the latest Test Version 4.34h. Please try that as there have been some mixed linear/angular feed rate issues fixed. I didn't think they would affect your situation but it appears they do.

    Regards
    SUCCESS!!!!!!!

    It's finally running like it is supposed to.

    Now we have to learn the laser programming software and will make a video of it once we know what we are doing.

    Thanks for the awesome support Tom.

    -Dan



  4. #28
    Registered
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Canada
    Posts
    191
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default Re: Laser Engraver DAC settings not fast enough

    Hey Tom,

    It's been a long road but it think we are getting somewhere.

    Take a look...





  5. #29
    Gold Member TomKerekes's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    2330
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Default Re: Laser Engraver DAC settings not fast enough

    So cool

    TK
    http://dynomotion.com


Page 3 of 3 FirstFirst 123

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  


About CNCzone.com

    We are the largest and most active discussion forum for manufacturing industry. The site is 100% free to join and use, so join today!

Follow us on


Our Brands

Laser Engraver DAC settings not fast enough
Laser Engraver DAC settings not fast enough