![]() | |
| Home Page | Mark Forums Read | Today's Posts | My Replies | Classifieds | Reviews | Photo Gallery | Web Links | Share Files | Advertise With Us | Ad List |
| |||||||
| DIY-CNC Router Table Machines Discuss the building of home-made CNC Router tables here! |
| This forum is sponsored by: |
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools | Search this Thread | Display Modes |
|
| |||
| |||
anyone can help me about mach 3 pin setup i am new about making cnc router. i have made a pc interface board but i cant make the connection between pc and this board . when i said to mach 3 to go home limith swiches doesnt work. anyone knows better pc interface board suitable with mach 3. |
|
| |||
| |||
| http://www.cnc4pc.com/Store/osc/index.php?cPath=33 -------> Breakout boards Bu arada bu nasıl isim kardeş. |
|
| |||
| |||
| Yaptığın kartta 74 serisi buffer entegresimi kullandın? Bende ucuz bir tane pc arayüz kartı yapmayı düşünüyorum. Aşağıda adresini verdiğim sitede KT 5192 ürün numaralı pc arayüz devresi gayet basit görünüyor. Müsait bir zamanda bu kartı yapıp bi deneyeceğim. http://www.oceancontrols.com.au/moto...ontrollers.htm Birde MAch3 programı içinde port ayarlarını kontrol et. Malum limit swicler giriş olarak ayarlanmalı. Son olarak yaptığın devrenin şemasını buraya koyabilirsen inceleme imkanımız olur. |
|
| |||
| |||
| http://www.fromorbit.com/projects/picstep/ bu linkteki driverları yapacam ama ondan önce bu mach 3 swichlerini nasıll halledeceğimi bilmiyorum bu gönderdiğim devre şemasında 5 volt pinlerden veriliyor sonra limit yapınca şaseyle kısa devre yapıyor acaba kullandığım dirençlerden olabilirmi? 470 ohm kullandım olmadı 1 Kohm kullandım yine olmadı . bilgisayarın 5 voltu kullansam daha sağlıklı olurmu? yardımların için çok saol hacı. |
|
| |||
| |||
| Picstep devresi güzelde LMD18245T çok pahalı bir H-brige entegresi. Bu devreyi deneme amaçlı yapmayı düşünmüştüm ama LMD18245T bulamamıştım. Bende L297+L298 yaptım ama hiç beğenmedim. Picstep devresi cnczone sistesinde çok meşhurdur. Birçok videosunu izledim. Öncelikle D0-D8 pinleri olan paralel portun 2-9 arası pinlerini Dir ve step sinyalleri için kullan. Limit swich içinse paralel portun 10,12,13 ve 15 nolu pinlerini kullan. Tabii bu pinleri pull up yapmalısın (10K dirençle +5V bağlamalısın). +5V elde etmek için temiz bir güç kaynağı kullan. Paralel portun 18-25 arası pinlerini de şaseye bağlamalısın. |
|
| |||
| |||
| yani bu yapmış olduğum devre bir halta yaramaz. Mach 3 ün manuelde zaten bahsetmişlerdi .Baştan sona değiştirmektense yeni yapmak daha ii . picstepperın değişik bir versiyonunu kadıköyde bir elektronik malzemecide buldum onu modifiye edip belki bişey yapabilirim diyorum. |
|
| |||
| |||
| slm lar, beyler burda 2 türk görünce fena halde sevindim... bende bu işe merak sardım. mekanik aksamla ilgili sorunum yok ama elektronik kısmıyla ilgili çok soru var kafamda.. belki çoğu gereksizdir ama yinede var.. yardımcı olabilirmisiniz? teşekkürler... |
| Sponsored Links |
|
| |||
| |||
Merhabalar arkadaslar Ben internete girmek icin internet explorer kullanmaktayim. Ancak firefoxda birden cok sayfa actigimda firefox cokmekte. Bu tarz bir problemle karsilasan arkadaslar varsa ve bana yardimci olurlarsa cok sevinirim. Tesekkurler... |
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | Search this Thread |
| Display Modes | |
| |